Blog Briket Mangal Kömürü

Briket Mangal Kömürü

Briket Kömür 

Briket kömür, halk arasında sıkma ya da pres kömür olarak bilinmektedir. Bu kömür türü normal ağaç kömürlere göre farklı bir yapıya sahiptir ve fabrikasyon üretimidir. Bu kömürün doğal yapısı, karbon yapısı ve sıkıştırma oranından dolayı odunumsu kömürlere göre daha verimli, uzun süre yanan ve daha kalorili bir özelliğe sahiptir. Ancak bu kömürler çoğunlukla yanlış kullanılmaktadır ve bu yüzden beklenen verim alınamamaktadır.

Briket Kömür Nasıl Verimli Kullanılır?

Briket kömür, odunsu kömürler gibi kullanıldığı zaman doğru sonuçlar vermeyebilir. Bu kömürü kullanırken yapılan hatalardan biri, kırıp parçalar haline getirmektir. Kömürleri kullanım sırasında asla kırmamanız gerekir. Bu tür kömürler yapısı gereği düşük uçludur.

Genel olarak yapılan hatalardan bir diğeri ise bu kömürü çabuk yanan kömürler ile beraber yakmaktır. Bu şekilde kömür daha hızlı tükenir. Çok rüzgar alan bir yerde kullanmamalısınız. Rüzgar alan ocaklar daha fazla oksijen sağlamaktadır. Bu durum kömürün daha hızlı yanıp tükenmesine neden olmaktadır. Kömür alev aldıktan sonra sürekli yellemeniz ya da harlamanıza gerek yoktur. Ayrıca kömür alev aldıktan sonra maşa veya herhangi bir alet ile müdahale etmenize gerek yoktur. Siz herhangi bir müdahalede bulunmasanız da kömür yanarak ısısını vermeye devam edecektir.

Kullanımı sırasında yapılan en büyük hatalardan biride, kömürlerin sıkışık ve üst üste dizilmesidir. Bu tarz kullanımlar kömürün ömrünü oldukça kısaltmaktadır. En iyi kalitede kullandığınız kömür bile bu tür kullanıldığı zaman özelliğini kaybetmektedir.

Briket Kömürü Özellikleri

Briket kömürü, yanarken asla kıvılcım çıkarmaz. Kokusuzdur ve is yapmaz. Sert yapıdaki tropikal ağaçlardan üretilmiştir. Çok uzun süre yanabilir. %100 doğal olan bu kömür, ülkemize Küba’dan ithal edilen Şimşir ağacının Murabu ağacından üretilmektedir. Bahsettiğimiz bu ağacın genleri kuvvetli, sert ve dayanıklıdır.

Normal kömürlere oranla daha fazla dayanır ve daha fazla ısı verir. Kokusuz ve is yapmaması, mangal ateşinde pişen etlerin daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bunların yanı sıra is yapmaması hava kirliliğini de büyük ölçüde engellemektedir. Sizde daha fazlası için firmamızdan bilgi sahibi olabilirsiniz.